Tieto ai funkcie prinesie ios 18

Apple nám predstavil svoj nový operačný systém iOS 18. Pôjde o prvý operačný systém, ktorý bude po prvýkrát využívať funkcie podporujúce generatívnu umelú inteligenciu.

 

LEPŠIE A POHODLNEJŠIE VYUŽÍVANIE SIRI

Či už potrebujete navigáciu, napísať niekomu, zavolať, nájsť skvelú reštauráciu alebo si vypočuť vtip, stačí povedať „Hey Siri.“ V novom iOS 18 Siri dostane zásadný upgrade, ktorý jej schopnosti posunie na úplne novú úroveň. Novinkou bude využívanie ChatGPT, vďaka čomu vám poskytne presnejšie a relevantnejšie odpovede na vaše otázky.

TVORBA VLASTNÝCH EMOJIS – PARDON, GENMOJIS

Nudia vás predinštalované emojis vo vašom iPhone alebo túžite po originálnom emoji, ktoré nikto iný nemá? V tom prípade je nasledujúca funkcia genmoji práve pre vás. Jednoducho v aplikácii Správy zadajte vaše požiadavky a Apple Inteligence vám vygeneruje originálne emoji, ktorým prekvapíte svojich priateľov a blízkych.

TIP: Aj keď môžete nový iOS 18 nainštalovať aj na iPhony staré 6 rokov, nie všetky z nich budú podporovať Apple Inteligence. Potrebujete kompatibilný hardvér, čo v tomto prípade znamená prítomnosť čipu A17 Pro alebo vyššieho.

NEKONEČNÁ PALETA KREATIVITY

Okrem vlastných emoji prichádza Apple Inteligence aj s funkciou Image Playground, ktorá reálnom čase vytvára obrázky na základe vašich predstáv. Jednoducho si vyberte tému, doplnky, miesta, kostýmy, napíšte svoju predstavu a aplikácia Image Playground vám vytvorí obrázok presne podľa vašich predstáv.

BEZPEČNOSŤ VAŠICH ÚDAJOV

Apple myslel aj na zabezpečenie vašich súkromných údajov. Menej náročné výpočtové operácie budú prebiehať priamo na zariadení. Zložitejšie operácie využijú serverovú infraštruktúru Private Cloud Compute, pričom Apple zdôrazňuje, že pri jeho využívaní sa vaše dáta nikdy nebudú ukladať. 

 

 
 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz