Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ako by mohol vyzerať iPhone SE 3. generácie

Nov 10, 2021

iPhone SE 3. generácie by sa mal na pultoch objaviť už začiatkom budúceho roka. Prinesie nejaké prekvapenia alebo vývojári vsadili na istotu? 

5G pionier

Apple sľubuje, že od roku 2022 končí s výrobou 4G zariadení. iPhone SE 3. generácie bude mať hardvér, ktorý už poznáte s extrémne výkonným čipom. 5G siete sú budúcnosť a Apple si to dobre uvedomuje. 

Hardvér na niekoľko rokov dopredu

Výkonný hardvér je ďalším želiezkom v ohni. Ak chce iPhone SE 3. generácie udržať krok s novými operačnými systémami, ktoré sa v nasledujúcich rokoch objavia, tak bude potrebovať skutočné delo. Nechajme sa teda prekvapiť. 

TIP: Je možné, že s iPhonom SE 3. generácie už nebudeme musieť meniť zariadenie každé dva či tri roky. 

Nový procesor iPhone SE 3. generácie

iPhone SE 2. generácie je vybavený veľmi spoľahlivým a výkonným čipom A13 Bionic. To, v akom duchu sa ponesie jeho nástupca, je stále predmetom diskusií. Niektorí sa držia pri zemi a očakávajú, že najnovší iPhone SE získa čip A14 Bionic. Ďalší s nimi nesúhlasia a v hypotézach sú omnoho odvážnejší. Podľa ich slov by sa iPhone SE 3. generácie mohol dočkať rovno najmodernejšieho čipu A15 Bionic. Základom je preto kompatibilita s modemom.

iPhone SE 3. generácie a jeho modem

Hlavným dôvodom, prečo priemerné zariadenie ako iPhone SE 3. generácie získa najvýkonnejší čip, je jeho kompatibilita. Vzhľadom k tomu, že iPhone bude fungovať na 5G sieti, musí dostať modem Q60commX60.

Kategórie