Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Apple očakáva, že nový iPhone 14 bude absolútny hit

Aug 10, 2022

Ako každý rok, aj teraz sa blíži spustenie predaja najnovšieho iPhonu. Očakávania má Apple naozaj veľké. Podľa nich bude iPhone 14 veľký hit.

Aktuálna generácia

Aktuálna modelová rada iPhone 13 priniesla spoločnosti Apple obrovské zisky. V mesiacoch júl boli dodávky na veľmi vysokej úrovni, pričom v tomto období býva zvykom opačný trend. Údajne sa hovorí až o tretinovom náraste oproti rovnakému obdobiu minulého roku.

Výroba a očakávaný release

V júli započal Apple skúšobnú výrobu najnovšieho iPhone 14. Masovú výrobu plánuje spustiť v týchto dňoch, aby sa v septembri mohol objaviť na policiach v obchodoch. Podľa portálu ETnews plánuje Samsung dodať až 80 miliónov displejov pre iPhone 14. Pravdepodobný začiatok predaja iPhone 14 sa teda očakáva niekedy v polovici septembra.

VEDELI STE, ŽE … od predaja prvej generácie iPhonu ubehlo už 15 rokov?

Odhady

Podľa nezávislých analytikov sa očakáva raketový predaj najnovšieho iPhone 14. V prvom rade sú za tým očakávania, čo nám nová generácia ponúkne. Už niekoľko mesiacov sa vedú diskusie a dohady, čo všetko Apple ponúkne v novom iPhone 14. Bude to vysnený Always On displej či vynovená predná kamera? 

Procesor A16 Bionic

Jediná informácia, ktorá je zatiaľ ohľadom iPhone 14 potvrdená, je použitie procesoru A16 Bionic, ktorý má ponúknuť vyšší výkon. Má to však dva háčiky. Prvým je, že procesor i napriek očakávaniam bude vyrábaný len 5 nm technológiou. Druhým háčikom pri iPhone 14 je to, že tento novší čip budú obsahovať iba PRO verzie. Klasické si musia vystačiť s minuloročnou A15. 

Kategórie