Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Najväčšie vychytávky iPhone 14

Sep 21, 2022

Každoročne vydaný iPhone ponúka sériu vychytávok, ktoré vás majú presvedčiť, aby ste si ho kúpili. Tentoročný model nie je výnimkou. Otázne je, či sú jeho vychytávky dostatočne dobré na to, aby zodpovedali jeho cene. Pozrite sa spolu s nami, čo všetko vám iPhone ponúka.

Funkcia Dynamic Island

Ide o výrez prednej selfie kamery v tvare pilulky. Apple fanúšici sa už dlho búria, prečo Apple nemôže predný výrez kompletne odstrániť. Konkurencia tak už dávno urobila a získali by tak čistejší displej. Apple túto negativitu premenil v niečo kompletne nové a nepoznané. 

Pomocou funkcie Dynamic Island dokážete interagovať so svojím zariadením. Poskytne vám množstvo funkcií od prepínania pesničky, navigácie, párovania slúchadiel či FaceID. Doplnená o používateľsky príjemné animácie je funkcia Dynamic Island zaujímavá funkcia.

TIP: Vyskúšajte si iPhone 14 a jeho funkcie na akejkoľvek predajni, kde ho vystavia. Stojí to za to. 

Always on display (AOD)

S funkciou AOD sú fanúšici androidu oboznámený už dlhé roky. Od Apple túto funkciu vidíme prvýkrát. Umožňuje vám neustále sledovať čas bez potreby dotknutia sa iPhonu. Okrem toho si môžete zapnúť rôzne widgety, ktoré vám toho prezradia viac. 

Detekcia zrážky

Rovnako, ako nové Apple Watch, aj iPhone 14 prichádza s detekciou zrážky v aute. Akonáhle telefón vyhodnotí, že ste nabúrali, opýta sa vás, či potrebujete pomoc. Ak neodpoviete, po chvíli ju zavolá automaticky. Zároveň odošle údaje o vašej polohe, aby vás pomoc mohla lokalizovať.

Pripojenie k satelitom

Stratili ste sa uprostred púšte alebo sa vám stalo niečo počas prechádzky cez národný park? S iPhone 14 Pro máte konečne satelitné pripojenie. Znamená to, že môžete uskutočňovať núdzové hovory a správy, aj keď nemáte signál.

48-megapixelový fotoaparát

iPhone 14 Pro prichádza so 48 MP fotoaparátom. Pravda je však taká, že to platí len vo formáte ProRAW. V iných režimoch budete stále používať klasický 12-megapixelový fotoaparát.

Kategórie