Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

200 MPx fotoaparát? V Motorole realitou

Oct 11, 2022

Každý rok nám najväčší výrobcovia mobilných telefónov predstavia svoj nový lineup, ktorým chcú poraziť svoju konkurenciu. Tentoraz je to Motorola.

Motorola Edge 30

Motorola nám tento rok predstavila svoj nový lineup Motorola Edge 30. Túto modelovú radu označuje ako svoju vlajkovú flotilu plnú vyspelých technológií, inovácií a so skvelým dizajnom. Edge 30 prichádza v troch cenových kategóriách:

  1. Motorola Edge 30 Ultra
  2. Motorola Edge 30 Fusion
  3. Motorola Edge 30 Ultra Neo

Motorola Edge 30 Ultra

Motorola Edge 30 Ultra v sebe ukrýva niekoľko NAJ. Začneme s najnovším čipsetom Snapdragon 8+, ktorý ponúka o 10 % vyšší výkon a o 15 % vyššiu energetickú efektivitu oproti svojmu predchodcovi. Druhé naj patrí rýchlonabíjaniu. To najlepšie je foto snímač, ktorý má rozlíšenie 200 Mpx.

Na počte pixelov nezáleží, ale predsa…

Výslednú kvalitu fotografie nezaručuje len počet pixelov, ktorý je v tomto prípade najväčší. Na druhej strane má ale význam. Telefón disponuje technológiou Ultrapixel, ktorá umožňuje spojiť 16 okolitých pixelov do jedného a získate tak úžasné snímky, čo sa týka farebnosti, ostrosti a svetelnosti. Hlavný snímač má navyše optickú stabilizáciu a pokročilý HDR. 

VEDELI STE, ŽE … prvý mobilný telefón, ktorý disponoval funkciou Ultrapixel, bol HTC One? 

Čím ešte ohúri?

Ako sme už spomínali, tento model sa vyznačuje aj rýchlonabíjaním, ktoré zabezpečuje výkonný 125 W adaptér. V ľudskej reči to znamená: „Na celodenné používanie mobilu stačí iba 7 minút v nabíjačke.” V pozadí nezaostáva ani RAM zariadenie. V najvyššej konfigurácii máte k dispozícii až 12 GB pamäte. Nevýhodou je ale to, že maximálna kapacita vnútorného úložiska je len 256 GB.

Cenovka, ktorá vás posadí na zadok

Nová Motorola Edge 30 Ultra v najvyššej konfigurácii vás vyjde na necelých 900 eur. Nie je to nízka cena, avšak pri porovnaní vlajkových lodí od iných výrobcov je to prijateľný kompromis. Za relatívne dobrú cenu dostanete kvalitne spracovaný mobil s tým najlepším hardvérom, ktorý nájdete na trhu. 

Kategórie

Author: