Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Porovnanie iPhone 14 vs. iPhone 14 Pro

Dec 7, 2022

Chcete si kúpiť iPhone 14, no neviete si vybrať medzi iPhone 14 a iPhone 14 Pro? Nezúfajte. Pripravili sme pre vás porovnanie.

Procesor

Jeden z najdôležitejších parametrov, ktorý nás pri smartfónoch zaujíma, je procesor. Pri Apple sme zvyknutí, že do svojich zariadení dáva len to najlepšie. Tento rok nie je výnimkou. Nový iPhone 14 obsahuje tie najlepšie čipy. Je tu však jeden rozdiel oproti minuloročnej sérii, a to ten, že iPhone 14 Pro disponuje procesorom A16 Bionic, ktorý je výkonnejší ako jeho predchodca. iPhone 14 v sebe ukrýva minuloročnú A15.

Fotosústava

Čo sa týka fotosústavy, Pro verziu ľahko rozoznáte od tej základnej. iPhone 14 má dva fotoaparáty, a to hlavný a ultraširokouhlý. Oba majú rozlíšenie 12 Mpx. iPhone 14 Pro má k dispozícii tri fotoaparáty, a to hlavný, ktorý má rozlíšenie 48 Mpx, ultraširokouhlý a teleobjektív s 12 Mpx.

Dynamic Island

O Dynamic Islande sme už písali, ale v skratke ide o redefinovaný dizajn známeho Apple výrezu. Vďaka zmene veľkosti a umiestnenia výrezu vznikla pri modeli iPhone 14 Pro skvelá nová funkcia, ktorá prináša nový zážitok z používania smartfónu. iPhone 14 túto funkciu nemá. Táto funkcia dokonca očarila aj používateľov konkurenčných android zariadení.

TIP: Ak ste majiteľom smartfónu s androidom a páči sa vám funkcia Dynamic Island, tak si nezúfajte. V Obchode Play je aplikácia Dynamic Spot, ktorá simuluje Dynamic Island od Apple.

Displej

Minuloročná iPhone 13 Pro predstavila svoj displej s technológiou ProMotion, kde sa jeho obnovovacia frekvencia mení podľa toho, čo displej zobrazuje. To isté obsahuje aj nový iPhone 14 Pro, avšak s jedným malým bonusom. Tým je technológia stále zapnutého displeja, ktorý väčšina z nás pozná pod názvom Always On Displej.

Kategórie