Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Chcete skvelé fotky so smartfónom? Siahnite po tomto

Dec 21, 2022

Foťák a smartfón k sebe patria ako chlieb s maslom. Kamera tak patrí medzi parameter, ktorý pri kúpe nového smartfónu zaváži. Ktorý smartfón fotí najlepšie?

Malé historické okienko

Prvá digitálna kamera v mobilnom telefóne sa objavila už pred 23 rokmi. Týmto mobilom bola Kyocera Visual Phone VP-210. Rozlíšenie v porovnaní s dnešnými kamerami bolo smiešne, ale naštartovalo to jednu veľkú revolúciu. Dnes si so smartfónmi fotíme všetko, čo sa dá. Rodinné oslavy, dovolenky, svadby. Pýtate sa, prečo? Pretože so smartfónom je to rýchle a kvalita fotografií dosahuje takmer dokonalú kvalitu.

iPhone 14 Pro

Mobily od Apple sú už roky známe tým, že ich kamery dosahujú len tie najlepšie výsledky. Inak tomu nie je ani pri tohtoročnej rade iPhone 14 Pro, ktorá zosadila z pomyselného trónu minuloročného kráľa a zároveň svojho predchodcu iPhone 13 Pro.

VEDELI STE, ŽE … Apple vo všetkých kamerách, ktoré má iPhone 14, používa vodiče zo 100 % recyklovaného zlata?

Akú fotovýbavu obsahuje?

Nový iPhone 14 Pro obsahuje tri zadné kamery, z ktorých si každá plní svoju funkciu. Hlavná kamera má rozlíšenie 48 Mpx, čo je 4-násobne viac ako pri iPhone 13. Okrem toho disponuje aj technológiou Quad Pixel. Druhá kamera je širokouhlá s rozlíšením 12 Mpx a teleobjektív disponuje 3-násobným optickým zoomom.

Aké má technológie?

Hlavná kamera v tomto smartfóne obsahuje technológiu Quad Pixel, ktorá funguje na základe toho, čo fotíte. Ak sú horšie svetelné podmienky, tak 4 pixely sa zjednotia do jedného veľkého, aby zachytili čo najviac svetla. Vďaka tejto technológii je ďalej možné fotiť ProRaw. 

V kombinácii s optickou stabilizáciou, širokouhlou kamerou a teleobjektívom ide o smartfón, s ktorým viete fotiť akékoľvek fotky. Vďaka tejto variabilite a kvalitnom spracovaní fotografií je iPhone 14 Pro tou najlepšou voľbou.

Kategórie