Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Prečo si nainštalovať iOS 16.4 čo najskôr

Apr 26, 2023

Koncom marca 2023 vyšiel dlho očakávaný update iOS 16.4. Ukážeme vám novinky a aj dôvod, prečo by ste si ho mali nainštalovať čo najskôr.

Bezpečnostné záplaty

Každé nové vydanie operačného systému obsahuje aj rôzne bezpečnostné záplaty. V tomto prípade to nie je inak. Podľa webovej stránky spoločnosti Apple tento update rieši až 30 problémov s bezpečnosťou systému. Jedným z problémov bolo napríklad získavanie citlivých údajov aplikáciami tretích strán bez udelenia povolenia.

Nové emoji

V dnešnej dobe si komunikáciu bez emoji len ťažko vieme predstaviť, pretože nahrádzajú emócie, ktoré sa v písanom texte len ťažko vyjadrujú. Z tohto dôvodu Apple pridal do novej aktualizácie 21 nových emoji.

TIP: Apple aktualizoval aj iOS 15 na verziu iOS 15.7.1, ktorú je možné nainštalovať napríklad na 8-ročný iPhone 6S. 

Aktualizácia iOS 16.4.1

Nie vždy sa podarí niečo dokonale na prvýkrát, preto Apple vydal ďalší update – 16.4.1 – po dvoch týždňoch od vydania pôvodnej verzie 16.4. Tento update rieši niektoré bugy, ktoré sa vyskytli v iOS 16.4. Medzi problémy patril napríklad bug s novými emoji tľapkajúcich rúk, kde nebol možný výber farby pleti. Ďalším problémom bola aj Siri, ktorá nereagovala na hlasové pokyny.

Verdikt

Ak ešte nemáte nainštalovaný nový systém, je načase to urobiť. Aktualizácia iOS 16.4 má takmer 2 GB, čo svedčí o tom, že ide o veľkú aktualizáciu. Táto aktualizácia rieši aj bezpečnostné riziká, ktoré by mohli viesť k zneužitiu vašich citlivých údajov. Navyše, ak radi používate emoji, máte k dispozícií 21 nových atraktívnych možností.

Kategórie