Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Čo nám prinesie Apple Headset

May 10, 2023

AR okuliare od Applu bezpochyby patria medzi najviac očakávané zariadenia, ktoré majú v blízkej budúcnosti prísť na trh. Radi vám prezradíme, aké novinky prinášajú.

Bude oficiálne predstavenie v júni?

Pôvodne nám chcel Apple nový produkt predstaviť už na jar tohto roku, ale kvôli technickým problémom sa tak nestalo. Je preto logické, že by mohol svoje okuliare pre rozšírenú realitu predstaviť na konferencii WWDC, ktorá sa zvyčajne koná v júni. My s nádejou očakávame, či sa to tak aj stane.

Cenovka, ktorá prevetrá naše peňaženky

Podľa zákulisných informácií bude cena nového AR headsetu od cupertinskeho techno giganta veľmi vysoká. Podľa odhadov Marka Guzmana z agentúry Bloomberg sa predpokladá, že jeho cena bude až 3000 €, čo je omnoho viac, než stoja AR okuliare od Mety alebo HTC. Apple však zrejme uvedie na trh aj low-cost verziu.

VEDELI STE, ŽE … prvý stroj na virtuálnu realitu bol predstavený už v roku 1956? Volal sa Sensorama a dokázal simulovať všetky naše zmysly vrátane čuchu.

Obsah, z ktorého si vyberie každý

Apple si uvedomuje, že odhadovaná cena nového headsetu je príliš vysoká, preto sa rozhodlo ho naplniť množstvom funkcií, čo už robilo aj v prípade Apple watch. Prvým krokom bude možnosť spustiť všetky aplikácie určené pre iOS a iPadOS

Okrem toho bude klásť dôraz na hry a multimédiá a očakáva sa, že budú prístupné aj aplikácie tretích strán, ktoré sa bežne nachádzajú v App Store.

Technické špecifikácie

Podľa odborníka na Apple, Marka Gurmána, nový headset bude nazvaný Reality Pro alebo Reality One. Bude vybavený dvoma 4-palcovými displejmi a približne tuctom kamier a senzorov, ktoré budú snímať pohyb očí, hlavy a rúk. O výkon sa postará čip z rodiny Apple silicon – M2

Jedným z prekvapení bude umiestnenie batérie, ktorú Apple rozhodlo umiestniť externým spôsobom, aby sa znížila hmotnosť headsetu. K headsetu sa bude pripájať pomocou magnetického konektora.

Kategórie