Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Sprievodca iOS 17: Čo nás čaká?

May 24, 2023

Konferencia WWDC už klepe na dvere a s ňou prichádza aj predstavenie nového iOS 17. Ako bude vyzerať a aké nové funkcie nám ponúkne? Pozrime sa na to.

Malá ochutnávka od Applu

Hoci nás od WWDC delí niekoľko týždňov, Apple už odhalil niektoré novinky a funkcie, ktoré nájdeme v iOS 17. Jednou z nich je zjednodušené ovládanie, ktoré je primárne určené pre ľudí s telesným postihnutím, ale mnohým dokáže pomôcť aj v iných situáciách.

Asistovaný prístup, ktorý zjednoduší používanie iOS

Zariadenia od Applu sú známe svojou jednoduchou ovládateľnosťou. Stačí iba niekoľko kliknutí a ste tam, kde potrebujete. Avšak niekedy sa môže stať, že ikony sú príliš malé alebo nastavenia zle čitateľné. Preto bol vytvorený asistovaný prístup, ktorý ocenia najmä starší ľudia. Aplikácie budú upravené tak, aby obsahovali len základné funkcie a veľké rozhranie. 

VEDELI STE, ŽE … podľa nedávneho úniku informácií týkajúcich sa nového iOS bude možné tento systém nainštalovať aj na iPhone 8? 

Nová funkcia, ktorá bude hovoriť za vás

Ide o funkciu nazvanú „Živá reč“, ktorá nahlas vysloví text, ktorý napíšete. Bude sa dať využiť počas telefonických rozhovorov, ale aj pri bežnej komunikácii. Máte možnosť si v nej nastaviť aj „osobný hlas“. Váš telefón tak vytvorí digitálny hlas, ktorý bude znieť úplne ako ten váš. Na nastavenie tohto hlasu budete potrebovať 15 minút, počas ktorých budete čítať náhodne generované frázy.

Zmena sa dotkne aj Dynamic Islandu a ovládacieho centra 

Aktuálne modely iPhone 14 Pro sa pýšia výnimočnou funkciou Dynamic Island, ktorú začal napodobňovať nejeden výrobca. Podľa všetkého bude táto funkcia aj vylepšená, pričom pribudnú ďalšie notifikácie, čo rozšíri jej využitie.

Zmenou prejde aj ovládacie centrum, ktoré sa od iOS 11 veľmi nezmenilo. Jeho vizuálna stránka bude vylepšená a pribudne aj možnosť jeho väčšej personalizácie.

Kategórie