Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Aplikácia Zdravie dokáže omnoho viac, ako si myslíte

Sep 16, 2020

Aplikácia Zdravie od Apple sleduje cez iPhone či Apple Watch váš telesný stav a aktivitu organizmu. Všetky potrebné informácie nájdete prehľadne usporiadané na jednom mieste. Prečítajte si, na čo všetko je aplikácia Zdravie užitočná a čo všetko ňou môžete merať. 

Nastavenie osobných dát v aplikácii

Aby mohlo Zdravie cez Apple Watch kontrolovať váš zdravotný stav s maximálnou presnosťou, potrebuje poznať telesné miery. Všetko potrebné si jednoducho nastavíte v profile aplikácie. Ako prvé prezradíte vaše krstné meno a priezvisko. Môžete si zmeniť profilovú fotku. Nasledujú údaje ako hmotnosť, výška, vek, pohlavie. Dáta musia byť presné, preto si dané parametre zmerajte tesne predtým, ako ich do aplikácie vpíšete. 

Zaujímavé informácie

Čo sa môžete v aplikácii Zdravie dozvedieť? V tabe Zhrnutie v aplikácii nájdete rôzne disciplíny, v ktorých vás vaše zariadenie meria. Dozviete sa, koľko hodín ste stáli, koľko poschodí ste prešli, koľko aktívnej energie ste vydali a podobne. Aplikácia Zdravie taktiež prijíma dáta z aktivity na bicykli, čo určite ocenia vášniví športovci. 

Aplikácia Zdravie v Apple Watch

Informácie o vašom zdravotnom stave môžete získať aj priamo z hodiniek Apple Watch. Aplikáciu môžete spárovať s inými aplikáciami, a tak máte vaše zdravotné údaje vždy poruke. Môže vás sledovať viacero aplikácií, čím narastá kvalita údajov. Sledujete váš zdravotný stav v priebehu času. Vidíte množstvo a druh vykonanej aktivity v danom úseku dňa alebo hodiny, vďaka čomu môžete efektívnejšie lokalizovať vaše úsilie. 

Kalórie

Možno vás zaujíma, koľko kalórií ste v daný deň spálili. Aj na to slúži aplikácia Zdravie, ktorá vám podá pomerne presný počet spálených kalórií za daný časový úsek. Čo však aplikácia nedokáže, je meranie množstva prijatých kalórií. Na to si budete musieť stiahnuť inú aplikáciu, ktorá vám umožní sledovať množstvo prijatých kalórií. 

Titulná foto: Primakov / Shutterstock.com

Kategórie