Dočkáme sa nového smartfónu od elona muska?

Svet nedávno obletela správa, že technologický mág Elon Musk plánuje vydanie svojho vlastného smartfónu. Aký bude a kedy sa ho dočkáme?

PREČO SA TAK ROZHODOL?

Odkedy Elon Musk kúpil sociálnu sieť Twitter, jeho rozhodnutia sprevádza jedna kontroverzia za druhou. Za najväčšiu z nich je pritom považované prinavrátenie účtov nežiaducich osôb. Mnohí inzerenti sa preto začali obhliadať po alternatívnych sociálnych sieťach. Rovnako sa voči tomu ohradili aj Apple a Google, a to tak, že pravdepodobne zakážu aplikáciu Twitter vo svojich obchodoch.

OZNÁMENIE ZÁHADNÉHO TELEFÓNU

Aj napriek tomu, že ani jedna zo spoločností ešte nevydala oficiálne stanovisko, tak Musk sa rozhodol svetu predstaviť svoj π phone. Podľa vyjadrenia samotného Muska pôjde o smartfón, ktorý má poraziť zariadenia s iOS a androidom. V minulosti sme tu už mali niekoľko takýchto neúspešných pokusov. Napríklad taký Huawei so svojím Harmony OS.

ŠPECIFIKÁCIE Π PHONE

Elon Musk ohľadom špecifikácií toho veľa neprezradil. Očakáva sa však, že v telefóne budú implementované technológie, ktoré vyvíja Muskové technologické impérium. Veľa sa šušká aj o využívaní Starlinku v tomto šikovnom smartfóne. Čo sa týka ostatného hardvéru, tak môžeme očakávať použitie toho najlepšieho, čo trh ponúka.

VEDELI STE, ŽE … sa špekuluje o tom, že Elon Musk do svojho smartfónu zakomponuje technológiu Neuralink?

DÁTUM VYDANIA A CENA

Dátum vydania a cena Muskovho smartfónu je zatiaľ zastretá rúškom tajomstva. Hovorí sa, že jeho predaj na americkej pôde začne už 21. 12. 2022, prípadne január 2023. Cenu v tomto prípade mnohí odhadujú v rozpätí od 800 do 1200 $. Všetko sú to ale zatiaľ špekulácie a je vôbec otázne, či sa nového smartfónu od Elona Muska vôbec dočkáme.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz